Alpaca Holland
Jan & Annie
van den Hoek
Rijksstraatweg 94
3281LW Numansdorp
Tel: 0186-572555
Mob: 06-53378244
Fax: 0186-573543
www.alpacaholland.nl info@alpacaholland.nl


 


Alpaca Holland fokt sinds 1995 als eerste Alpacafokker in de Benelux met uitsluitend raszuivere Peruaanse Alpaca's, hoofdzakelijk met Huacaya's.
Wij zijn er dan ook trots op dat wij reeds vele jaren tot de top van Europa behoren en deze jarenlange kennis en ervaring met bestaande en toekomstige Alpacafokkers mogen delen, hoofdzakelijk in Nederland maar ook in andere landen.
De door ons en onze relaties behaalde Showresultaten zijn daar het bewijs van.
Alpaca Holland (AH) Alpaca's zijn dan ook zeer geliefd in de Alpaca markt.
We hebben het aantal Alpaca's op onze farm inmiddels wat terug gebracht, maar hebben altijd nog een kudde van ruim 30 zuiver Peruaanse Alpaca's van zeer hoge kwaliteit.
Onze Alpaca's zijn gezond en van een zeer dichte en fijne wolstruktuur, met veel gelijkmatige crimp en een prachtige glans over het totale dier.

Wij vinden het selecteren van onze Alpaca's zeer belangrijk, vooral om de goede eigenschappen van onze dieren uit verschillende bloedlijnen bij elkaar te brengen, maar ook om zo veel mogelijk te voorkomen dat erfelijkheidsfouten worden doorgegeven aan het nageslacht.
Wij selecteren daarom streng en fokken daarom met diverse Peruaanse bloedlijnen, dit om inteelt te vermijden.
Onze dieren zijn afkomstig van wereldberoemde fokkers uit Peru, de bekendste daarvan zijn o.a. Accoyo (Don Julio Barreda †)en Rural Alianza.
Bij het slecteren van de dieren wordt o.a. sterk gelet op: wolkwaliteit, fouten in been en gangwerk, (vooral X poten en koehakkigheid), tepels, rug en staart, juiste maten en verhoudingen, en ook zeer belangrijk is het gebit.
Bij een Alpaca met een goed gebit hoeft men nl. nooit iets aan het gebit te doen, zoals het vreselijke afslijpen van de tanden.
Uit onze jarenlange ervaring weten wij inmiddels, dat Alpaca's met een goed gebit hun tanden zelf op de juiste stand en lengte houden, zodat afslijpen echt niet nodig is.

Een bezoek aan onze farm is dan ook zeer de moeite waard.